Over MCKRN

Vacature Dirigent

Wegens het afscheid van onze huidige dirigent zoekt het MultiCultiKoor Rotterdam Noord (MCKRN) per september 2019 een nieuwe, deskundige en enthousiaste Koordirigent m/v.

Zie de vacature beschrijving.

Op 15 juni doet het MCKRN mee aan het RotjeKoor korenfestival. Een goede gelegenheid om een indruk te krijgen van ons koor en repertoire!

Over MCKRN

Het MultiCultiKoor Rotterdam Noord (MCKRN) is een meerstemmig gemengd koor van circa 40 leden dat onder leiding van dirigent Roland Hangelbroek liedjes uit de hele wereld zingt. Denk daarbij aan Rusland, Afrika, Engeland, Azië en natuurlijk ook Nederland. We hebben hierdoor een zeer gevarieerd repertoire.
We streven ernaar zowel in samenstelling als repertoire een afspiegeling te zijn van Rotterdam. Rotterdam (en zeker ook Rotterdam Noord) is een stad waarin je vele culturen en talen tegenkomt. Door juist deze diversiteit in onze stad positief te benadrukken in zang en muziek hopen we dat de Rotterdammers elkaars (muziek) cultuur beter leren kennen.
Het koor bestaat uit 4 stemgroepen: bassen/tenoren/baritons, alten, mezzo’s (hoge alten en lage sopranen) en sopranen. De leden komen niet meer alleen uit Rotterdam Noord. Iedereen is welkom!

Muzikale identiteit

Onder bezielende leiding van dirigent Roland Hangelbroek zijn al vele nummers uit veel culturen ingestudeerd en zullen we ons repertoire blijven uitbreiden met muziek van over de hele wereld. Op zoek naar multicultureel repertoire trekken we soms op met koren met een andere culturele achtergrond. Leden van het koor worden gestimuleerd stukken aan te leveren die zij graag zouden willen zingen. Het koor heeft als doel meerstemmige muziek (drie- en vierstemmig) te zingen, waarbij we de muzikale kwaliteit belangrijk vinden. Dit vraagt van de koorleden naast het bezoeken van de repetities enige inspanning om stukken in te studeren.

Na 10 jaar gaat dirigent Roland Hangelbroek ons koor verlaten, er is daarom een vacature voor een nieuwe dirigent.

Optredens

MCKRN streeft ernaar 4 keer per jaar een optreden te verzorgen. Onze optredens zijn zeer verschillend. We organiseren soms zelf concerten, waarbij we samenwerking met andere koren en muzikanten zoeken. Ook treden we wel eens op voor bewoners van verpleeghuizen in de stad of doen mee aan een korenfestival. Kijk voor een overzicht van onze optredens de laatste jaren eens bij terugblik.

Geschiedenis

Het MultiCultiKoor Rotterdam Noord is op 19 januari 2009 opgericht door de toenmalige voorzitter en wijkbewoner Wim van Oevelen. In de jaren die volgden is MCKRN een vaste waarde geworden in Rotterdam Noord. Zo worden we regelmatig uitgenodigd om een optreden te verzorgen tijdens activiteiten in de buurt of, zeer recent, bij bijvoorbeeld de herdenking van de afschaffing van de slavernij in Rotterdam.

Bestuur

Het bestuur van MCKRN bestaat uit:
Voorzitter: (Interim) Renske Venstra
Penningmeester: Willem Westerveld
Secretaris: Frouke Huttinga
Bestuursleden:
Liesbeth Spliethoff
Renske Venstra
Thea Runhaar

Wil je contact met het bestuur? Ga naar de contactpagina.

Zakelijke gegevens

IBAN: NL72INGB0003108932, t.n.v. Multiculti Koor Rotterdam Noord

Kamer van Koophandel: 24455702

Deel deze pagina