26 november 2022 – Jubileumconcert ‘African Roots’

Op zaterdag 26 november 2022 vond ons jubileumconcert plaats in de Bergsingelkerk in Rotterdam. Met dit concert met als thema ‘African Roots’ vierden we ons 12 ½ jarig bestaan.
Een matige generale werd gelukkig gevolgd door een tot grote tevredenheid stemmende uitvoering van ons repertoire uit Afrika, Suriname en Amerika, een mix van traditionele Afrikaanse nummers, vrolijke muziek uit Suriname en swingende spirituals van Afro-Amerikaanse oorsprong.
Kenmerkend voor onze nieuwe stijl onder onze “nieuwe” dirigent, Nanne van Hoytema, beproefde ons koor weer verschillende vormen van interactie tussen koor en publiek. En dit pakte gelukkig weer uitstekend uit. Het publiek reageerde laaiend enthousiast.

Zoals bij eerdere concerten waren we een samenwerking aangegaan met andere muzikale groepen uit Rotterdam. De jongeren van de Surinaamse dansgroep Jen’Stars traden op in kleurrijke kleding, en verrasten en vermaakten ons publiek met hun traditionele dansen uit de Surinaamse marroncultuur. Daarnaast trad ook muziekschool Kawienbi op met percussie uit verschillende Afrikaanse contreien. Onno van Tongeren gaf uitleg en stuwde zijn muzikanten tot grote hoogte op. Onno speelde bovendien mee met enkele nummers van het koor, wat die nummers nog meer authentiek Afrikaans deed klinken.
Het was een fantastische avond voor zowel deelnemers als publiek. De sfeer was uitstekend en velen bleven na het concert hangen om wat te drinken en te genieten van de grote variëteit aan hapjes.
Bert en Wil van de Bergsingelkerk hebben alles in zeer goede banen geleid. Verder bedanken we alle koorleden die op verschillende wijze een bijdrage hebben geleverd om het evenement tot een succes te maken.

Deel deze pagina